Videók

Hogyan vesz részt az Eötvös csoport a kollaborációban?

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem és a debreceni Atommagkutató Intézet összefogásában működő Eötvös Gravity Research Group Magyarország legrégebb óta létező, és (jelenleg 9 fővel) legnagyobb taglétszámú LIGO tagcsoportja. A csoport 2007-ben csatlakozott a LIGO Scientific Collaboration nemzetközi együttműködéshez, és évente megújítva a tagságát, a kollaboráció szakcikkei számára jelenleg 4 társszerzőt delegál. Tudj meg a csoportról többet az Eötvös Gravity Research Group (angol nyelvű) weboldalán!

Jelenlegi tagjaink az Eötvös Loránd Tudományegyetemről Frei Zsolt és Raffai Péter, valamint a debreceni Atommagkutató Intézetből Molnár József. Doktorandusz és egyetemi hallgató tagjaink Bécsy Bence (ELTE), Dálya Gergely (ELTE), Fenyvesi Edit (ATOMKI), Gondán László (ELTE), Nagy Dávid (ATOMKI), és Szölgyén Ákos (ELTE). Korábbi években a csoportunk tagjaként dolgozott Bántó Balázs, Bojtos Péter, Carlo Nicola Colacino, Gelencsér Gábor, Kelecsényi Nándor, Marton Ákos, Salamon Péter, Szeifert Gábor, és Szokoly Gyula is.

Az Eötvös Gravity Research Group jó szakmai kapcsolatot ápol a Szegedi Tudományegyetem LIGO tagcsoportjával, amelyet Prof. Gergely Árpád László vezet; valamint az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Dr. Vasúth Mátyás által vezetett Virgo tagcsoportjával. Az EGRG sokat köszönhet Prof. Márka Szabolcsnak és kutatócsoportjának is.

Megosztás